Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g pulykacomb vagy pulykamell, kockákra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes zeller
- 1 közepes burgonya
- 1 csésze zöldborsó
- 1 liter pulyka alaplé vagy víz
- 1 csésze fehérbor
- 2 evőkanál friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított)
- 1 evőkanál friss citromlé (vagy 1 teáskanál citromlé)
- Só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
Hevítsd fel az olívaolajt egy nagy lábasban közepes lángon, add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig. Add hozzá a pulykakockákat, sózd és borsozd, majd pirítsd, amíg a hús minden oldala szépen megpirul. Ezután add hozzá a felkockázott sárgarépát, zellert és burgonyát, keverd jól össze, és pirítsd 5 percig. Öntsd hozzá a pulyka alaplevet (vagy vizet) és a fehérbort, majd forrald fel, csökkentsd a hőt, és hagyd főni 20-25 percig, amíg a zöldségek és a pulykahús megpuhul. Keverd bele a zöldborsót, és főzd tovább 5 percig. Ízesítsd friss vagy szárított tárkonnyal, sóval és borssal, és ha szükséges, egy evőkanál citromlével. Ha szeretnéd, tálalás előtt keverj a levesbe egy evőkanál tejfölt a krémesebb állagért. Tálald forrón, friss kenyérrel vagy pirítóssal.
Jó étvágyat!