Tejszínes pulykamell spenóttal és gombával
Pulykamell
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg pulykamell
- olaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk kakukkfű
- 100 g vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 ml víz
- 600 g gomba
- só, bors ízlés szerint
- 200 ml tejszín
- 1 ek liszt
- 2 marék friss spenót
Elkészítés:
A pulykamellet tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd süssük meg kevés olajon. Ezután tegyük félre. A szószhoz a serpenyőben olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a felaprított gombát, pár percig pirítsuk, közben sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá az apróra vágott vagy lereszelt fokhagymát. Ezután keverjük hozzá a spenótot is, szórjuk rá a lisztet, öntsük hozzá a vizet, majd a tejszínt is. Forraljuk össze, majd tegyük hozzá a húst is és kevergetve főzzük, ameddig a szósz krémes nem lesz.
Jó étvágyat!