Skip to main content

Receptek

2024.05.13

Zöldfűszeres pulykamell párolt zöldségekkel

Pulykamell

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg Gallio pulykamellfilé
  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg brokkoli
  • 10 dkg vaj
  • zöldfűszerek: petrezselyem, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű
  • 1 rozmaring ág
  • 1 kakukkfű ág
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • rózsabors a tálaláshoz

Elkészítés:

A munkát a zöldfűszerekkel kezdjük. Amennyiben sikerül frissen beszerezni őket, felaprítjuk, ha szárított fűszereket használunk, akkor csak beleszórjuk egy tálba. Szórjuk mellé a sót, borsot, tegyük hozzá az átpréselt fokhagymát és az olívaolajat.  A pulykamellfilét hosszában vágjuk ketté, alaposan forgassuk meg az összekevert pácban, és ha lehetőségünk van rá, pár órára hagyjuk benne. Serpenyőben kevés olajon pár percig süssük mindkét oldalát. Ha van grillhúsokra kialakított serpenyőnk, használjuk azt, hogy a pulykaszelet gusztusos csíkokat kapjon. Fedő alatt 35-40 perc alatt süssük készre, sütés közben a citrom levét kétszerre facsarjuk rá, és tegyük mellé a rozmaring és a kakukkfű ágakat is. Köretnek roppanós zöldbabot és brokkolit pároljunk,amit a végén vajban forgassunk meg. Színes rózsaborssal, kakukkfű ággal díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!